Възстановяване на ДДС от друга страна в ЕС

Ако сте нидерландски предприемач, който купува от фирми в други страни-членки на Европейския съюз, можете да подадете документи за възстановяване на платеното от Вас ДДС в другата страна.

Нидерландска данъчна служба
Belastingdienst е нидерландската данъчна служба

На страницата на Belastingdienst можете да проверите дали имате право да кандидатствате за възстановяване на ДДС от други страни (на нидерландски език).

Поискване на данни за вход

Ако да, то тогава първо трябва да подадете документ за издаване на име и парола (Aanvraag Inloggegevens). Линкът за този документ излиза, след като отговорите на въпросите на споделената горе страница в секция Check of u inloggegevens kunt aanvragen (“Проверете дали можете да поискате данни за вход).  

Попълнения документ изпращате по пощата и след около 4 седмици ще получите отговор от Belastingdienst на имейл адреса, който сте написали във формуляра. Чак след това можете да подадете документите за възстановяване на ДДС от друга страна в ЕС.

След като получите данните си за вход, можете да влезете с тях на този линк.

Срок за възстановяване на ДДС от друга страна в ЕС

Можете да кандидатствате за възстановяване на ДДС от друга страна до октомври на годината след годината, през която сте платили това ДДС. Пример: ако фактурата Ви е от 2021 година, можете да подадете документи за възстановяване на ДДС до октомври 2022 година.

Информация на английски език: VAT refund from another EU Member State

Още на български език

Внимание: Mokum.bg е сайт за полезна информация и не носи отговорност за Вашите действия в следствие на споделеното в статиите! При затруднения и неясноти, моля, свържете се със счетоводител!

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s