Museumkaart: годишна карта за музеи и галерии

Museumkaart (буквално “музейна карта”) е годишен абонамент за неограничен брой посещения на 400 галерии и музея в цяла Нидерландия. Заслужава си да поговорим за нея, защото е удобна за всеки, който планира повече от 3-4 посещения  в годината.

Надписът "Museumkaart" върху самата карта.

За възрастен картата струва 65 евро за една година. Тази сума се избива с по едно влизане в Rijksmuseum, Van Gogh Museum и Nemo например.

За деца цената е по-ниска. Възможно е обаче да не Ви е необходимо закупуването на такава Kidskaart. На някои места деца под 4 годинки влизат безплатно. А има и музеи, за които входът е безплатен за всички под 18 години!

Внимание: Museumkaart не е валидна за Dierentuin Artis (а само за Micropia). За зоопарка всички над 2-годишна възраст плащат вход между 20,5 и 24 евро! Ако често ходите там, алтернатива е ARTIS-lidmaatschap (годишно членство).

Списък на участващите галерии и музеи

Поръчката и плащането на Museumkaart става онлайн на https://www.museumkaart.nl/bestel. Ще Ви трябва Ваша снимка в дигитален формат. Плащане чрез iDeal. За около седмица картата пристига по пощата на адреса, който сте дали. Можете да се възползвате от безплатния вход в музеи и галерии чак когато картата пристигне при Вас физически.

Ако посещавате Амстердам/Нидерландия като турист, имате други опции. Един уебсайт казва, че има и месечен вариант на Museumkaart за туристи, който е валиден за 1 месец ИЛИ до петото влизане в музей/галерия с картата. Цената е същата и картата можела да се купи от всяко място, където Museumkaart е валидна. Има и други видове карти, които могат да се сторят изгодни за туристите, ако смятат да влизат в повечко музеи и галерии.

Приятни почивни дни!

Още по темата:

  • Страницата на амстердамския зоопарк (английски/холандски): ARTIS

7 коментара

Вашият коментар