Нова година – нов късмет!

Честита Нова година, скъпи читатели! 

2020-а беше необичайна за всички ни, а бих казала и направо стресираща. Докато се радваме, че тя е зад гърба ни, гледаме с надежда към 2021-ва, в която аз пожелавам на всички нас повече нормалност в ежедневието!

Росица Бурла пише в Мокум BG - блогът за българите в Нидерландия.
Фотограф: Андреа Тодорова

Все пак аз ще съм винаги благодарна за няколко неща от изминалата година. 

Най-важната промяна в живота на семейството ни беше преместването в Нидерландия, разбира се. Никога няма да забравя няколкото часа, в които поради току-що въведеното извънредно положение и отмяната на полетите ние не знаехме дали ще заминем или ще си останем в България за неизвестно време и с неясно бъдеще. Никога няма да забравя колко дълги бяха 30-те минути, в които чаках някой от авиокомпанията да вдигне телефона, за да се помолим за място на последния им неанулиран полет…

Сега си спомняме с благодарност за това време, но тогава никак не ни беше забавно. В рамките на 24 часа трябваше да освободим софийската квартира, да съберем живота си в три куфара, мъжът ми да приключи административно българската си работа, да намерим временна квартира в Амстердам, да информираме близките по телефона, че спешно заминаваме, и действително да успеем да се качим на прословутия полет… 

Помня как ни се напукаха ръцете от непрекъснатото ползване на антибактериални гелове, а в същото време едва удържахме детето да не пипа всичко в чакалнята на летището! Геройчето не разбираше съвсем какво се случва, но пък мъжки и търпеливо прие странния живот, който всички ние малко или много водим и до днес, а междувременно се и адаптира към нов град, език и ежедневие без роднини и приятели (благодарна съм, че вече имаме кого да наречем приятели и тук!).

Покрай справянето с всичко ново в нидерландския ни живот ми хрумна идеята да споделям с българската общност всичко, което научавам в процеса на адаптацията ни тук. И всеки ден мислех за това, чудех се и един ден най-сетне се осмелих и публикувах за първи път. Благодарна съм, че направих тази стъпка, защото писането и споделянето с Вас ми носи искрено удоволствие!

Още по-благодарна съм за всеки от Вас, който е чел тази, онази или всички статии в Мокум BG! Това, че Ви има Вас, читателите, е моето доказателство, че дейността ми има смисъл. Радвам се, че публикациите са Ви интересни и полезни!

Както е с всеки съвременен проект, и Мокум BG се развива и подобрява в движение. Винаги ще си остане приоритет за мен информацията, която споделям с Вас да е проверена и качествена

Пожелавам си повече време за писане и подобряване на Мокум BG през новата година, защото имам още безброй неща, за които искам да Ви разкажа!

А на Вас и Вашите близки пожелавам здраве, щастие и късмет през 2021-ва година!

Реклама

Един коментар

  1. Честита Нова Година и на теб, Роси! Пожелавам тя да бъде различна за всички нас! Без маски, без дезифетанти, без разстояние дори от най-близките ни! Поздравления за предприетата промяна и благодаря за прекрасния блог, който чета винаги с интерес!
    Бъди здрава!

    Liked by 1 person

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s