Какво толкова ѝ харесваме на тази Нидерландия?

Mokum.bg стана на 1 година и по този случай ще разгледаме тук миниатюрна част от нещата в Нидерландия, които обичаме. Списъкът въобще, ама въобще, не е изчерпателен и има още безброй теми, които ще видим с вас по-нататък.

Харесваме Нидерландия, защото…

Навсякъде в Холандия има велоалеи и места за паркиране на колелетата! Велосипедите са обичаен, най-бърз, най-здравословен и най-евтин начин за придвижване в града (и не само). Освен това с тях пазим и планетата, защото нямат въглероден отпечатък, ура!
… навсякъде има велоалеи и места за паркиране на колелетата. Велосипедите са обичаен, най-бърз, най-здравословен и най-евтин начин за придвижване в града (и не само). Освен това с тях пазим и планетата, защото нямат въглероден отпечатък, ура!
Междублоковите пространства в Холандия и квартални площадчета изглеждат така! И това не зависи само от общината, защото самите живущи с удоволствие засаждат, украсяват и пазят чисто!
… междублоковите пространства и квартални площадчета изглеждат така. И това не зависи само от общината, защото самите живущи с удоволствие засаждат, украсяват и пазят чисто!
В Холандия няма нужда да излизаш от града, за да се радваш на природата! Вече второ поколение гъски гледаме как расте на тротоара пред блока ни!
… няма нужда да излизаш от града, за да се радваш на природата. Гледаме вече второ поколение гъски как расте на тротоара пред блока ни!
На много места в Холандия (в паркове, детски площадки и други) има безплатна питейна вода! Носим си бутилките ( за предпочитане от неръждаема стомана или стъкло) и хем пием хубава вода, хем не плащаме за нея, а на всичкото отгоре и спасяваме драгата ни планета  от доста пластмасов боклук!
… на много места (в паркове, детски площадки и други) има безплатна питейна вода. Носим си бутилките ( за предпочитане от неръждаема стомана или стъкло) и хем пием хубава вода, хем не плащаме за нея, а на всичкото отгоре и спасяваме драгата ни планета от доста пластмасов боклук!
Лодки по Prinsengracht, Amsterdam.
… всички са навън да спортуват, да карат лодка и да се забавляват, когато е топло…
На кънки във Vondelpark, Amsterdam.
… и когато е студено също!
В Холандия за децата има прекрасни забавления, градинки и детски ферми! Музеите и галериите имат програми и за малките и те са винаги добре дошли!
… за децата има прекрасни забавления, градинки и детски ферми. Музеите и галериите имат детски програми и малките са винаги добре дошли!
Холандските пейзажи само чакат четката на някой художник!
… а пейзажите само чакат четката на някой художник!

Сърдечни благодарности на читателите на Mokum.bg за отделеното внимание! Всяко четене, харесване, коментар или лично съобщение ме изпълват с радост, че има смисъл в моето писане. Защото в крайна сметка съществува ли един текст, ако няма кой да го прочете? Благодаря!

Наздраве и до нови срещи из Холандия!
Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s