По-бързо гласуване в чужбина с предварително подадено заявление

Ето че за трети път тази година ни чакат избори: на 14 ноември 2021 г. Добросъвестните доброволци, участващи в секционните комисии в чужбина, вероятно вече се готвят психически за много писане и стоене цяла нощ в очакване на имейл от ЦИК, а гласоподавателите в чужбина се готвят за чакане на опашка (в Нидерландия – най-вероятно на дъжда). 

За всички денят ще мине по-леко, а опашките ще вървят по-бързо, ако повече хора попълнят предварително заявление за гласуване в чужбина.

Краен срок за подаване на електронно заявление: 19.10.2021 г.

Когато предварително сте попълнили заявлението за гласуване в чужбина, просто влизате в секцията, в която сте записани, давате документ за самоличност, намират името ви в списъка и гласувате! 

Когато НЕ сте попълнили такова заяление предварително, се налага пред изборната секция да попълните декларация (имена, адрес и т.н.), след това член от комисията сверява данните от нея и ръчно написва в списък отново вашите лични данни (адрес, л.к. номер и т.н.). Така секционните комисии в чужбина в деня на избора пишат по цял ден, а опашката върви по-бавно за всички отишли да гласуват.

Машини за електронно гласуване в Нидерландия (след края на изборния ден, 11.07.2021 г.)
Машини за електронно гласуване в Нидерландия (след края на изборния ден, 11.07.2021 г.)
Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s