Kapsalon се превежда буквално като “фризьорски салон” и е създаден в Ротердам през 2003 година. По това време фризьорът Nathaniël Gomes започнал редовно да си поръчва едно и също нещо в ресторантче за шоарма (дюнер): порция с ред пържени картофки, върху тях ред месо от дюнер, разтопена отгоре гауда и салата айсберг. Всичко това поръсено с чеснов сос и самбал.

“Редовната поръчка на фризьорския салон”, както го наричали в ресторантчето, била забелязана и от други клиенти на заведението и взела, че станала хит в цяла Нидерландия! Днес ястието може да се намери и в други страни, между които Белгия, че даже и Непал!

Така че следващия път като поръчвате дюнер/шоарма някъде в Холандия, не се изненадвайте, ако видите и “фризьорски салон” в менюто!
Благодарение на Петя Аргирова и кулинарния блог “Ухае на…” рецептата за kapsalon я има вече и на български език. Можете да си я приготвите вкъщи, без значение в коя страна се намирате в момента!
[…] на Kapsalon ще научите от един блог с име Mokum.bg, вписван в Нидерланндия и на български език. Той е в […]
ХаресвамХаресвам