Социални жилища в Нидерландия: карта на жилищните корпорации

Социално жилище в Нидерландия? Това е мечта на мнозина, имайки предвид настоящата жилищна криза. В момента в Нидерландия има сериозен недостиг на жилища, заради което наемите в частния сектор са високи, а желаещите за всяко жилище – многобройни. За цените на жилищата в продажба да не говорим…

Ето защо много се надяват на социално жилище, чийто наем е в пъти по-нисък от този в частния сектор. Но и тук желаещите са много и се чака (много, много) години… а получиш ли най-сетне общинско жилище, вече никога не го напускаш заради чудесните условия (т.е. ниския наем)! В случай, че жилищната корпорация не реши да продава, разбира се, а това също се случва…

Има карта, която показва къде има социални жилища (sociale huurwoning), колко са те и коя жилищна корпорация (woningcorporatie) се грижи за тях. Можете да я видите тук:

Различни жилищни корпорации отдават жилища с нисък наем на нидерландските жители с нисък доход. Снимка: жилищни блокове в de Pijp, Амстердам.
Различни жилищни корпорации отдават жилища с нисък наем на нидерландските жители с нисък доход. Снимка: жилищни блокове в de Pijp, Амстердам.
Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s