Dierenambulance: спешна помощ за животни

В Нидерландия има линейки за животни, които помагат безплатно на бездомни и диви животни или срещу заплащане на домашните ви любимци. Ако видите някъде ранено животно, има на кого да звъннете!

Линейка за животни в Амстердам

Dierenambulance Amsterdam имат две линейки, с които помагат денонощно на болни и ранени животни в Амстердам и околността. Срещу заплащане могат да превозят домашния ви любимец до ветеринаря или да вземат починал домашен любимец и да се погрижат за кремация или погребение. Грижата за бездомни и диви животни е безплатна. Телефонът им е 020 – 626 21 21.

020 – 626 21 21 е номерът на амстердамските животински линейки.
020 – 626 21 21 е номерът на амстердамските животински линейки.

Ако домашният ви любимец изчезне

Dierenambulance Amsterdam проверяват за чип всяко животно. Ако сте си дали правилно информацията, те от чипа ще разберат, че котката е ваша. По принцип котки от улицата те не взимат, защото някои домашни котки си се разхождат свободно и после сами се прибират при стопаните си.

Линейки из цяла Нидералндия

Dierenbescherming e най-голямата нидерландска организация за защита на всички видове животни: домашни, диви и лабораторни. Тя съществува благодарение на дарения и доброволчески труд и има различни програми в помощ на животните. Една от тях е de dierenambulance – линейката за животни.

Ако видите ранено или тормозено животно, можете да звъннете директно на номер 144. Можете да намерите и най-близката ви линейка за животни на тази карта и да звъннете направо на конкретния екип, който ще дойде при вас.

За бездомни животни и такива, които не са ваши, линейката е безплатна. Ако вашето домашно животно е закарано в приют за животни, има такса, която трябва да платите. За Харлем например цената е между около 30 и 50 евро, в зависимост от това дали линейката е взела животното от района, в който обикновено си работи, или от по-далече. В този случай има и административна такса 7-8 евро.

Още по темата

  • Съвети за грижа за животните през лятото, например как да охладите прегряло животно (на холандски): Zomertips voor dieren.
  • Ако изгубите или намерите домашно животно, проверете на тези две страници: Mijn dier is zoek и Amivedi.
Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s