Да гласуваме за България на Евровизия!

На 20 и 22 май 2021 г. българите, живеещи в чужбина, можем да гласуваме за българската песен на Евровизия. Талантливата изпълнителка Виктория без съмнение заслужава нашата подкрепа!

Тази година домакин е скъпата ни Нидерландия и фестивалът ще се проведе в Ahoy в Ротердам, като се разрешава публика само до 20% от капацитета на залата. На билети имат право единствено закупилите такива през 2020-а година.

Коя е българската песен?

Тазгодишната българска песен е Growing up is Getting Old (“Порастването е остаряване” е един от възможните преводи), изпълнена от 23-годишната Виктория Георгиева (VICTORIA). Ако не знаете английски, тук намерих превод на текста на български език.  Препоръчвам ви да чуете целия ѝ албум  A Little Dramatic.

Growing up is Getting Old – българската песен за Евровизия 2021 г.

Талантливата девойка ходи на уроци по пеене от 11-годишна, а на 17 години участва в българския X Factor. Тогавашното ѝ първо излизане на сцената заслужава внимание: Виктория ми направи силно впечатление на земен, трудолюбив и скромен човек (положителни качества, които като че ли са на изчезване?). Младата дама има и голямо сърце – осиновила е няколко бездомни кучета. За съжаление, в момента семейството на българката е изправено пред трудности от здравословен характер. Пожелавам здраве на нейния баща!

Виктория в клипа на Growing up is Getting Old (Снимка: Лора Мушева. eurovision.tv Press Galleries: VICTORIA (Bulgaria 2021), URL: https://eurovision.tv/mediacentre/gallery/victoria-bulgaria-2021 )

Кой може да гласува на полуфинала (20 май)?

Според правилника на Евровизия, по време на полуфиналите имат право да гласуват единствено фенове, живеещи в страни, които участват в този конкретен ден на фестивала. За българското участие през 2021 г. това означава, че на полуфинала за Виктория могат да гласуват българите, живеещи в следните 19 страни:

Кой може да гласува на полуфинала на Евровизия (20 май)?
Кой може да гласува на полуфинала (20 май)

Класирането на 17-те страни, участващи в този полуфинал, зависи от две неща с равна тежест: точки дадени от професионално жури и резултат от телегласуването на феновете. 10-те участници с най-висок резултат в този ден ще продължат към големия финал на 22 май. Стискаме палци на Виктория!

Как да гласуваме на финала (22 май)?

Всички български емигранти, живеещи в която и да е от страните участнички в Евровизия, можем да гласуваме на финала на 22 май (събота вечер) с местната ни СИМ карта.

Подкрепяме Виктория по телефона, чрез SMS или през приложението на Евровизия (да го свалите е безплатно, но за самото гласуване пак си плащате, така че няма много смисъл да го сваляте, ако ви трябва само за гласуването). 

Повече детайли, като номера на всеки участник, ще научим по време на самото излъчване на финала по националната телевизия. За Нидерландия тя е NPO. Тук можете да намерите списъка с телевизиите, които ще излъчват фестивала в другите страни. Евровизия 2021 ще се излъчва и онлайн на официалния ѝ YouTube канал.

17-годишната Виктория на кастинга на X Factor през 2015 г.

Гласуваме, след като сме чули всичките 26 песни: по 10 от всеки полуфинал, домакинът Нидерландия, както и “Големите 5”, които всяка година директно се квалифицират за финал (Франция, Германия, Италия, Испания и Обединеното кралство). 

Информацията, която все още не съм намерила, е дали има ограничение за това колко пъти можем да гласуваме от един и същи телефонен номер. Времето за гласуване ще е ограничено (например 15 минути), така че заредете телефона си предварително и го дръжте под ръка!

Кога е Евровизия?

Излъчванията започват в 21 ч. централноевропейско време (22 ч. в България), като първо трябва да изслушаме всички песни преди да гласуваме.

Първи полуфинал: 18 май 2021 г. (вторник)

Втори полуфинал: 20 май 2021 г. (четвъртък) – България участва в този ден

Финал: 22 май 2021 г. (събота)

Българите в чужбина подкрепят България! Успех, Виктория!

Реклама

2 коментара

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s