„B.base: a body based space“: Арт събитие в Амстердам с българско участие

Цялото име на събитието е “B.base: a body based space: 3-day expo, performance, conversations” и българката Калина Терзиева пътува специално от България, за да изпълни пред нас пърформанс с рисуване на живо.

Арт събитието се провежда в галерия 4bid (адрес: Overtoom 301, Amsterdam), като участието на нашата сънародничка е през първия и третия (последен) ден. На 12.01.2023 г. от 19 ч. е нейният пърформанс, а на 14.01.2023 г. от 16 ч. тя участва в разговор за събитието. Входът е свободен, като можете да подкрепите дейността на артистите с дарение. Повече за събитието можете да прочетете тук.

Калина Терзиева (снимка: Петя Гърноева)
Калина Терзиева (снимка: Петя Гърноева)

Калина Терзиева завършва „Сценичен и екранен дизайн“ в НАТФИЗ, а за кратко учи и „Изящни изкуства“ в Амстердам. Сега живее в България и в момента фокусът ѝ е основно върху съвременната рисунка и пърформанса. Обича изяви в неформална среда и нестандартни пространства. Търси допирни точки между различни социални групи и сфери на живота през призмата на изкуството. 

Нейни проекти включват фотография, видео, инсталации, ситуационно и концептуално изкуство. Работила е в сферата на телевизията, киното и театъра. Реализира редица групови и самостоятелни изложби, а нейни творби можете да видите в Софийска Градска Художествена Галерия и Градската художествена галерия в Благоевград, както и частни колекции. Пътуването ѝ до Амстердам се финансира от Национален фонд „Култура“ по програма „Мобилност’22”.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s